Menü Bezárás

Froyda Ida

Ki is vagyok én? Froyda Ida

Családom és barátaim egy része szerint „nem teljesen normális” az, aki az én koromban ötnapos „túlélő táborba megy”, míg mások ezzel nem értenek egyet.

De mit is jelent az hogy „normális”?

Amióta az eszemet tudom, nehezen viselem a korlátokat, és kerülöm a középszerűséget., a tömegek útját. Való igaz hogy nem tartozom a szokványos életet élők táborába, nem vagyok a tipikus nagymama sem (amit egy kicsit sajnálok is).

Hihetetlenül vágyom az ostoba szabályok, értelmetlen korlátok nélküli élettérre, aminek a megteremtése ránk vár.

A „nem normális” életvitelemmel egy olyan utat járok, aminek a végcélja annak a környezetnek a kialakítása, amelyben nincs helye a napi stressznek, félelemnek, ideges reakcióknak, gyűlöletnek… Ahol az ember nemcsak szabadnak mondott, hanem szabadnak is érzi magát, szeretetben él, és saját érdekeit képviselve hozza meg azokat a döntéseket, amik az ő számára a legjobbak. Ahol bátran álmodik nagyokat, nem mások álmainak a megvalósításán dolgozik, nem adja fel a sajátjait.

Az elmúlt években több száz embernek segítettem abban, hogyan tudja a benne levő tehetséget és erőt a saját személyes és pénzügyi szabadságának a felépítésére fordítani. Mindezt Londonban tartott workshopok és szemináriumok keretében, valamint „sikerkonferenciákon” tartott előadások alkalmával Budapesten, Dubaiban, Lagosban és Londonban.

Egyébként külkereskedelmi közgazdász és angol nyelvtanár/nyelvész a „becsületes szakmáim”. 1990-ben felcsaptam üzletasszonynak, egészen 2012-ig. Ez idő alatt 14 céget alapítottam különböző iparágakban – ebből 7 vegyesvállalat volt- amelyek közül jó néhányat évekig magam igazgattam.

7 évvel ezelőtt elegem lett az „üzletasszony” szerepből. Már nem jelentett kihívást, nem adott igazi örömet, sikerélményt, inkább teher volt, bár meglehetősen sikeres voltam. Úgy éreztem, valami hiányzik, valami nem gömbölyű az életemben.

Úgy döntöttem, hogy Londonba költözöm, és a világ legjobbjaitól fogom „Az élet valódi tudományát” eltanulni, és meglelni a válaszokat a kérdéseimre.

Azt reméltem, hogy választ kapok arra is, ami akkor már 36 éve nem hagyott nyugodni: Miért született a lányom testi és mentális rendellenességgel?

Az elmúlt 7 évben folyamatosan tanultam azt, hogy ki a csuda is vagyok, hogyan építsem fel a pénzügyi és személyes szabadságomat. Mindezeket olyan tanítóktól, trénerektől, mentoroktól, mint Kim és Robert Kiyosaki, Tony Robbins, T.Harv Eker, Blair Singer , és folytathatnám a sort.

Miközben egyik sikertanfolyamot a másik után végeztem, rádöbbentem, hogy a várva várt eredmény elmaradt. Nálam sem működtek a „siker-receptek”.

Be kell vallanom, a tudatlanság „boldog” állapotában indultam neki önmagam bugyrainak felfedezésére. Egy olyan hegycsúcsnak aminek nemcsak a tetejét nem láttam, hanem az oda vezető utat sem. Mindezt túrabakancs , meleg holmi és esőkabát nélkül… kaptam hideget, meleget, jégesőt.

Aztán két éve belecsöppentem egy teljesen új iparágba, ami blockchain technológiáról és kripto valutáról szólt. Lévén szenvedélyes szabadság kereső/szerető ember, eltökélt szándékom volt, hogy részt veszek ennek az új pénzügyi rendszernek a megismertetésében, elterjesztésében, mint a szabadság felé vezető út egyik igen fontos építőköve. Számos workshopon, konferencián vettem részt, hogy tanuljak erről, majd hamarosan beutaztam a világot (New York, London, Tel-Aviv, Dubai, Nigéria, Fülöp-szigetek, Vietnam stb.) azért, hogy én tartsak előadásokat a kriptovalutákról, a jövő pénzéről, a pénz jövőjéről. Ez új lendületet és perspektívát adott a számomra.

2018-ban Londonban részt vettem egy ENSZ által szervezett „A nők egyenlőségéért a blockchain technológia segítségével” projektben, amely a 3. világban élő nők helyzetének javítását célozta.

Hihetetlen, hogy az évekig tartó út során mennyit tanultam, és értettem meg magamról. Bőrig áztam, leizzadtam, szenvedtem, megsérültem, felépültem, rengeteget vesztettem, és még többet nyertem.

Szándékom, hogy a „hegymászásom” tanulságos, mások számára hasznos részeit megosztom, és azt a felemelő, leírhatatlan nyereség és siker élményt amiben részem volt, mások számára is elérhetővé teszem.

A célom ezzel az, hogy egyre többen éljük és élvezzük mit is jelent valójában az az elcsépeltnek számító mondás:

Te vagy a saját sorsod kovácsa”

Ja, idén januárban múltam 67 éves, két gyermekem, két unokám van, és egy csodálatos 91 éves édesanyám.